2010. augusztus 22., vasárnap

Hideg töltött paprika



Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően

A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.


6 megjegyzés:

Thrini írta...

Nagyon guszták!!!

Liza írta...

Hidegtálon nagyon jól mutathat a többszínű paprikában és biztos finom is!

Szemi írta...

Thrini, Liza, köszi!

Amilyen egyszerű, olyan finom! Most épp egy kerti partira vittem ilyet, sokan voltunk, és nagy sikere volt, mindenkinek ízlett. :))

Bianka írta...

Nagyon szépek lette, igazán guszta

Névtelen írta...

szombat este buli van, ki fogom próbálni. Racsko Ica

Szemi írta...

Remélem ízleni fog neked is, Ica! :))